Det finnes utrolig mange fantastiske altruistiske organisasjoner der ute som det er verdt å skrive om, men en av de kanskje aller viktigste er organisasjonen med slagordet «Vilje til å hjelpe – styrke til å handle». Det er selvfølgelig Røde Kors det er snakk om, for denne organisasjonen er det aller største humanitære nettverket i verden, og er svært viktig for ufattelig mange mennesker. Så om du ønsker å lære mer om Norges Røde Kors er det bare å lese videre.

Organisasjonens arbeid

Organisasjonen har som oppgave å gjøre det de kan for å forhindre lidelse, og å lindre lidelsen dersom den allerede eksisterer. Røde Kors gjør dette gjennom en rekke ulike tiltak som foregår lokalt. Dette er blant annet å forebygge, bistå der mennesker lider, og å påvirke de menneskene med makt til å gjøre noe med det. Røde Kors hjelper mennesker i Norge og internasjonalt. Våre frivillige er til stede for mennesker som trenger støtte og hjelp.

Hvordan finansieres arbeidet?

Røde Kors sin norske avdeling finansieres i størst grad av offentlige tilskudd, men medlemsinntekter og andre inntekter utgjør også en utrolig stor del av Røde Kors sine inntekter. I tillegg er administrasjonsprosenten på så lite som 2,3 %, som vil si at hele 97,7 % av inntektene går direkte til humanitært arbeid og de som trenger det.

Hvordan kan du bidra?

Man kan ofte føle seg litt maktesløs når man vet at det er så utrolig mye fælt som skjer i verden. Heldigvis er det mye man kan gjøre, og en av de aller beste tingene man kan gjøre er å støtte organisasjoner som Røde Kors. Dette kan du gjøre ved å bli medlem, og dermed gi et fast beløp til Røde Kors hver måned, slik at de kan hjelpe enda flere mennesker. Også er det sikkert en del som kjenner på at de har så utrolig lyst til å hjelpe, men at de ikke har penger å avse til en organisasjon hver måned. Da kan du heldigvis også gi en engangsgave en gang man ser man har litt til overs, eller du kan bli frivillig. Slik kan du hjelpe organisasjonen med ulike oppgaver, uten at det koster deg en krone.

Det er med andre ord veldig mange ulike måter du kan hjelpe Røde Kors på, og du kan være sikker på at dine penger og tid går dit i de skal, og hjelper mennesker i nød. Takket være organisasjoner som Røde Kors, lever mange mennesker bedre liv, og mange har fått unnslippe lidelse, så Røde Kors er virkelig en organisasjon å støtte.